Endringer

Hopp til navigering Hopp til søk

Kodal (dikt)

25 byte lagt til, 5. jul. 2021 kl. 20:56
ingen redigeringsforklaring
-----
<blockquote>Kodal-navnet nok de kjente,<br>- det er kjent fra gammel tid,<br>stundom til det også hendte<br>at de reiste der - forbi.<br>Og de så på knaus og koller,<br>skog og li og vang og voller.<br>hørte også skogens sus,<br>- drog så hjem til eget hus.
Men den sus fra skogen lokket,<br>skjønn er skogens melodi!<br>Flere og flere de seg flokket,<br>drog her opp i skog og li.<br>Og de fant at her var prektig,<br>ikke stort og ikke mektig,<br>men allikevel så rikt -<br>skogens eventyr og dikt.
- Og når sommerdrakten pryder,<br>er her vakkert, ikke sant?<br>Blomster, bær og liljer fryder<br>sig omkapp på hver en kant.<br>Og de kommer, mange kommer<br>hit til Kodal hver en sommer,<br>streifer om i skog og fjell,<br>helsebot for kropp og sjel.
La oss da til slutt få nevne<br>Kodal-folket også litt,<br>de har hug å sette stevne<br>med hver venn som kommer hit.<br>Gilde folk og gode venner<br>fritt sitt ord til alle sender:<br>Vi vil alltid leve fritt!<br>Norge, det er ditt og mitt!</blockquote>

Navigasjonsmeny